dinsdag, 15. november 2005 - 12:44

Einde van de steunfraude

Maastricht

De Sociale Recherche Maastricht heeft vorige week een tweetal gevallen van steunfraude en heling opgelost. In de eerste zaak werden een 38-jarige man en een 33-jarige vrouw aangehouden. De man had sinds 1994 een bijstandsuitkering van de Sociale Dienst Maastricht. Hij heeft verzwegen dat hij al 8 jaren bij de vrouw woont met wie hij drie kinderen heeft.

Het fraudebedrag in deze zaak bedraagt ruim 73.000 euro. Dit bedrag wordt van het paar teruggevorderd, en de uitkering van de man wordt beëindigd. De twee zijn inmiddels weer op vrije voeten.

In de tweede zaak werd eveneens een samenwoning onderzocht. Een 37-jarige werkende man had zich als kostganger laten inschrijven op het adres van een 38-jarige vrouw, die een uitkering van de Sociale Dienst Maastricht ontving. De man bleek feitelijk haar partner te zijn. In deze zaak wordt ruim 17.000 euro van het stel teruggevorderd. De uitkering van de vrouw is beëindigd.

Bovendien wordt tegen de verdachten in beide zaken door de Sociale Recherche proces-verbaal opgemaakt vanwege gepleegde Valsheid in Geschrifte en Heling.
Provincie:
Tag(s):