vrijdag, 4. februari 2005 - 9:16

Eindsaldo 'Ede voor Azië' is € 272.300,78

Ede

Het benefietconcert dat het Chr. gemengd koor Fiducia afgelopen woensdag in De Goede Herderkerk organiseerde is voor de Stichting Carepoint een groot succes geworden. Dankzij de bijna 400 bezoekers en de sponsors kon het bestuur van het koor een bedrag van € 8529,78 overhandigen aan de drie huisartsen uit de regio. Het totaalbedrag van de actie 'Rescue Kits voor Atjeh' kwam daarmee op € 29.529,78 en overtrof ruimschoots hun verwachtingen.

Tijdens het concert kregen de toehoorders niet alleen prachtige koorwerken te horen, ook het instrumentale combo en de Mezzo-sopraan Maria den Hertog zorgden voor een fantastische sfeer in de kerkzaal. Het publiek genoot vooral van de a capella nummers 'Adoramus' en 'Tebe Pojem' van Fiducia, maar ook van de toepasselijke Negro-Spirituals zoals 'He’s got the whole world in His hand' gezongen door de Spiritual Singers en hun eigen soliste. Bijzonder was ook de vertolking van 'Our Father', door Maria den Hertog. De koren zongen ook enkele gezamenlijke nummers en met het publiek werd samen: 'You’ll never walk alone' gezongen als finale van een schitterende concertavond.

Aan het eind van de avond werd niet alleen het saldo van de Stichting CarePoint, maar ook de eindstand totale actie 'Ede voor Azië' bekend gemaakt door de ambassadeur van de actie mevr. M.A. Robbertsen: € 272.300,78. De gemeente Ede heeft aan dit project € 105.000,- geschonken, zijnde € 1,- per inwoner.
Provincie:
Tag(s):