maandag, 12. december 2005 - 16:21

Elfstedencrack opent 'Beweegweek’ voor 55-plussers

Heerenveen

Elfstedentochtwinnaar Jeen van den Berg en wethouder Roel Kaastra van de gemeente Heerenveen starten maandag de zogeheten ‘Beweegweek’ voor 55-plussers. De wethouder en de Elfstedencrack, die tevens ereburger is van de gemeente Heerenveen, zorgden voor een verrassend startsein. Wooncentrum voor Ouderen, Joris in ’t Veld-State.

Volgens gegevens van het NISB is meer dan de helft van de groep boven de 55 jaar te weinig lichamelijk actief. Boven de 70 jaar gaan ouderen gemiddeld nog eens een stuk minder bewegen. Elstedentochtwinnaar Jeen van den Berg is wat dat betreft een uitzondering. Nog altijd schaatst de man, die in 1954 als 26-jarige triomfeerde in de Tocht der Tochten, op ver gevorderde leeftijd zijn rondjes in stadion Thialf.

De beweegweek is onderdeel van de landelijke campagne FLASH!, die van maandag 12 december tot en met donderdag 15 december in Heerenveen onder de aandacht wordt gebracht. Het doel van de campagne is meer Nederlanders in beweging te krijgen. FLASH! staat voor Fietsen-Lopen-Actiemomenten-Sport en Huishoudelijke activiteiten.

Speciaal voor 55-plussers organiseert het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen), in samenwerking met Woonzorg Nederland, de beweegweek “Bewegen met Plezier� op veertig locaties in Nederland. De beweegweek in Heerenveen vindt plaats in het genoemde Wooncentrum. Het biedt een variatie van sport en beweegactiviteiten, afgestemd op de wensen en behoeften van 55-plussers.

Tijdens de week kunnen 55-plussers kennismaken en actief meedoen met onder andere nordic walking, countryline -dansen, bewegen op muziek, fittesten, en kwiek-ochtendgymnastiek. Op de slotdag wordt er een rollatorcheck uitgevoerd door het hulpmiddelencentrum en is er een presentatie over valpreventie. ’s Middags sluiten ludieke presentatrices de Beweegweek af en zijn er prijzen te winnen in de FLASH! & Cash quiz.
Provincie:
Tag(s):