vrijdag, 4. november 2005 - 18:22

Emanuelson kan zijn geluk niet op

De selectie van Urby Emanuelson voor het 'grote' Oranje is een jongensdroom die uitkomt. De jonge linksback van Ajax kent een goed seizoen bij de Amsterdammers en dit werd door bondscoach Marco van Basten beloond met een selectie voor de oefeninterland tegen Italie van 12 november.

Emanuelson kwam op de hoogte van zijn selectie door een telefoontje van een vriend. "Hij feliciteerde me met mijn selectie, ik wist zelf nog van niets. Ik wist wel dat vandaag de selectie bekend zou worden, maar ik wist niet precies hoe laat of zo. Maar sinds het telefoontje van die vriend gaat de telefoon aan één stuk. Alleen de bondscoach zelf heb ik nog niet gesproken. Ik weet niet of hij me ook nog gaat bellen hoor. Ik weet eigenlijk helemaal niet hoe het nu allemaal in zijn werk gaat. Ik verwacht dat ik een brief krijg waarin zal staan waar en wanneer ik me moet melden", aldus Emanuelson op de website van Ajax.

De selectie kwam voor de 19 - jarige Emanuelson dan wel als een verrassing, maar zijn collega's bij Ajax wisten wel beter. "Bij Ajax waren ze ervan overtuigd dat ik in de definitieve selectie zou komen, en ook andere mensen van buitenaf, maar ikzelf was daar helemaal niet zeker van. Ergens was het wel te verwachten want ik ben best goed bezig de laatste tijd. Maar het moet dan nog wel gebeuren; eerst zien dan geloven. Nu is het zover, dit is de droom van iedere jongen."

"Ik verwacht niet zoveel eigenlijk, maar je weet het nooit. De druk is van de ketel, er staat weining op het spel, dus misschien mag ik nog een paar minuutjes meedoen. Maar ik ga er vooral van genieten dat ik erbij mag zijn." Van Basten en zijn assistent zijn geen onbekenden voor Emanuelson. Hij werkte met het tweetal al eerder bij de jeugd van Ajax. "Toen bekend werd dat hij bondscoach zou worden, grapte Van Basten dat 'ie me in de gaten zou houden. En nu ben ik nog geselecteerd ook."

Naast de bekenden komt de jongeling, die tijdens de zomer nog acteerde op het WK onder twintig, gerenommeerde internationals tegen als Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar. "Het is toch wel iets aparts dat ik daar tussen mag lopen. Het leuke is wel dat het allemaal jonge spelers zijn."
Categorie:
Tag(s):