maandag, 13. juni 2005 - 22:56

Emanuelson langer bij Ajax

Urby Emanuelson zet deze week waarschijnlijk zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. De huidige verbintenis van de linkermiddenvelder loopt tot medio 2006.

Zijn nieuwe contract zal een looptijd krijgen tot 30 juni 2008. "Officieel heb ik nog niets getekend, maar dat zal één dezer dagen gebeuren", vertelde de 19-jarige Amsterdammer, die donderdag zijn negentiende verjaardag viert, in De Telegraaf. "Het is altijd een droom geweest een vaste basisspeler in Ajax 1 te worden", vervolgt Emanuelson.

"Afgelopen jaar heb ik vijf wedstrijden gespeeld en als het goed is, worden dat er volgend seizoen meer. Uit de aanbieding van Ajax sprak in elk geval heel veel vertrouwen." De speler van Oranje onder 20 debuteerde op 24 februari van dit jaar voor Ajax in de UEFA Cup-wedstrijd tegen AJ Auxerre.

Hij kwam in de 80ste minuut bij een 2-1 achterstand in de ploeg en zag Ajax met 3-1 verliezen. Na de zware kruisbandblessure van Maxwell, opgelopen in de Amstel Cup-wedstrijd tegen Willem II, schoof hij een positie door in de hierarchie.
Categorie:
Tag(s):