woensdag, 8. juni 2005 - 0:47

En nu maar rijden

Heerenveen

Met trots presenteren Geert de Vries (35) en Pieter Jonker (30) hun pas behaalde tractorcertificaat uit handen van hun cursusleider Piet Wassenaar van het AOC (Agrarisch Onderwijs Centrum). Zij waren de eerste personen met een geestelijke beperking in Friesland die via een samenwerkingsverband tussen het AOC en de zorginstelling Talant dit diploma in handen mochten nemen, hiervoor volgden zij zes lessen en moesten een examen doen.

Geert en Pieter zijn werkzaam op sportcomplex Skoatterwâld en het Abe Lenstra stadion, zij doen dit als dagbesteding voor mensen met een geestelijke beperking, wat georganiseerd word door Talant. Het idee is ontstaan bij de sportclub vv Heerenveen om mensen met een geestelijke beperking voor hand en spant diensten in te zetten.

Aangezien voor veel werkzaamheden, als bijv. vervoer kunstmest en het grasrollen, een kleine tractor wordt gebruikt heeft Talant het cursusbureau van het AOC gevraagd een speciale opleiding te verzorgen. Het certificaat geeft aan dat de beide heren onder toezicht met de tractor mogen rijden. ©BON/foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):