vrijdag, 25. november 2005 - 11:27

En toen was het ineens winter

twente

Toen de mensen in het oosten van het land vanmorgen de ogen uitwreven en de gordijnen openden zagen de meesten tot hun eigen verbazing buiten al een pak sneeuw liggen. Terwijl het in het midden en westen van het land stormt en regent, lijkt het landschap in het oosten van Nederland wel op een winterwonderland.

De herfst heeft duidelijk plaats gemaakt voor de winter, getuige bijgaande foto. Zeer zware windstoten en sneeuw zorgen voor veel overlast. Het KNMI gaf niet voor niets donderdagochtend al een voorwaarschuwing uit en vandaag blijft het weeralarm, voor zeer zware windstoten voorlopig van kracht. Ook regen en sneeuw zorgen voor problemen met name in het oosten en zuiden van het land.

Vooral in het zuidoosten van het land, de Achterhoek en op de Veluwe lag vanochtend al enkele centimeters sneeuw. In de westelijke kustprovincies en het midden van het land is inmiddels ook veel regen gevallen: verschillende weerstations hebben over het afgelopen etmaal meer dan 50 mm afgetapt.

Zwaartepunt storm naar zuidwestelijke kustgebied
Het zwaartepunt van de storm verplaatst zich vanmiddag naar het zuidwestelijk kustgebied en dan gaan sneeuw en gladheid in de oostelijke helft van het land voor problemen zorgen. Plaatselijk kan vanmiddag een sneeuwlaag ontstaan van meer dan 10 cm.
Provincie:
Tag(s):