dinsdag, 15. februari 2005 - 12:38

Enci, bonden onder bewaking

Maastricht

De tweede dag van de staking van het ENCI-personeel kende een grimmige sfeer.
<BR>Volgens het CNV mogen de bonden alleen het bedrijfsterrein op onder begeleiding van bewakers. De verhouding tussen directie en personeel verhardt. Hiermee geeft de directie aan dat ze hun personeel niet vertrouwen, aldus het CNV.

In de ochtend werd een manifestatie gehouden voor het hoofdgebouw van de fabriek. Het aanwezige kamerlid Frans Timmermans pleitte ervoor dat burgemeester Leers van Maastricht en gedeputeerde Eurlings zich persoonlijk met de zaak moesten bemoeien. Timmermans wil daarnaast voor de kwestie gaan lobbyen in Den Haag.

De staking bij de ENCI startte gisteren. Stakend personeel moet zich elke dag inschrijven op de boot die is aangemeerd vlak voor de cementfabriek. 220 Personeelsleden zullen ontslagen worden ondanks een alternatief plan van het personeel door het aantal ontslagen terug te brengen naar 100. De cementoven zou worden gesloten, maar door deze in werking te houden, kunnen er mensen aan het werk blijven. Het voorstel werd echter door de directie verworpen.

© BON Foto/tekst: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):