donderdag, 5. mei 2005 - 11:50

Engelse krant bewijst: Liverpool-goal was ongeldig

Virtual Replay, een speciaal Israelisch computerprogramma dat oorspronkelijk bedoeld was om de baan van vijandelijke raketten op te sporen heeft volgens de Engelse krant de Daily Mirror onomstotelijk uitgewezen dat de inzet van Liverpools Luís Garcia afgelopen dinsdag niet voor de volle 100% de doellijn is gepasseerd.

De Mirror besloot het Isralische computerbedrijf de beelden van ITV van het doelpunt nader te laten onderzoeken, nadat de sportredactie een stroom van telefoontjes had moeten verwerken.

Het computerprogramma Virual Replay stelt de gebruiker in staat een situatie vanuit een hoek van 360 graden te bekijken. Dit was nodig omdat in de oorspronkelijke tv-beelden het lichaam van Chelsea-verdediger William Gallas de bal net afschermde op het moment dat hij de bal van de lijn trapte.

Overigens maakte Virtual Replay ook duidelijk dat de Slowaakse assistent-scheidsrechter Roman Slysko eveneens nooit heeft kunnen constateren dat de bal over de lijn was, omdat ook zijn uitzicht werd belemmerd door het lichaam van Gallas.
Categorie:
Tag(s):