vrijdag, 25. november 2005 - 13:31

Engelse toerist doodgestoken

Amsterdam

Vannacht is een Engelse toerist overleden na een steekincident op de Oudezijdsarmsteeg. Een tweede man is zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van de steekpartij.

De twee Engelsmannen hadden rond drie uur een café bezocht in de Warmoesstraat en liepen daar vandaan naar de Oudezijdsarmsteeg. Daar werden de beide mannen aangesproken door een negroïde man gekleed in een lichtblauwe jas/jack die hun verdovende middelen aanbood. Toen zij hier niet op in wilden gaan ontstond een woordenwisseling waarna de dader op de mannen instak. Ambulancepersoneel en agenten verleenden eerste hulp en reanimeerden een van de slachtoffers.

De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het tweede slachtoffer werd met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis en is opgenomen. Na de steekpartij vluchtte de dader in de richting van de Oudezijds Achterburgwal. Het is niet uitgesloten dat de kleding van deze man onder het bloed zat.

De politie is op zoek naar getuigen van de steekpartij en heeft de volgende vragen: - Wie kent of herkent de negroïde man gekleed in een lichtblauw jack of wie heeft deze man gezien op of rond de Oudezijdsarmsteeg.
Provincie:
Tag(s):