woensdag, 21. september 2005 - 14:40

Enschede beloont brave burgers

Enschede

Blij verrast was mevrouw Klieverik in de Johan Wagenaarstraat toen wethouder André de Loux op dinsdagavond 20 september op de stoep stond met een bloemetje. Het betrof de start van een speciale actie van de gemeente Enschede. Bij deze actie zet de gemeente Enschede meer dan zestig mensen speciaal in de bloemen.

Het gaat daarbij om willekeurig gekozen inwoners waarvan bekend is dat zij het afval gescheiden aanbieden. Wethouder Le Loux (milieu) reikte persoonlijk het eerste boeket uit aan mevrouw Klieverik. Met dit gebaar dankt de gemeente inwoners die zich bijzonder verdienstelijk maken voor gescheiden inzameling van papier. Enschede werkt voortdurend aan een goed milieu. Gescheiden afvalinzameling hoort daarbij.

Ruim vijftig maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen en scholen, maken in Enschede huis-aan-huisinzameling mogelijk. En veel inwoners van Enschede leveren daaraan een onmisbare bijdrage door oud papier gescheiden aan te bieden. Met hun inzet steunen zij niet alleen een beter milieu, maar dragen zij bovendien bij aan het bloeiende verenigingsleven in Enschede.
Provincie:
Tag(s):