donderdag, 6. januari 2005 - 15:43

Enschedees raadslid wil seks, harddrugs en kunst in oud V&D pand

Enschede

Het Enschedese raadslid Hofte heeft voorgesteld in het leegstaande pand waar vroeger V&D zich in huisveste een verzamelgebouw te maken met sekshuizen, kunstenaars en coffeeshops. Het besnorde raadslid van de stadpartij doet regelmatig opvallende uitspraken en haalde al eerder het landelijke nieuws als tegenstander van gayparades op de openbare weg tijdens Roze zaterdag.
<BR>

Raadslid Hans Hofte van de stadspartij in Enschede heeft een nogal opmerkelijk voorstel gedaan. In de Enschedese binnenstad staat het oude pand waar vroeger V&D in zat een beetje te verpieteren. Het is een komen en gaan van bedrijfjes, en is nodig aan restauratie toe. Het raadslid heeft daarom aan het college van B & W voorgesteld de kunstenaars van Planet-art hier onder te brengen want die moeten toch weg uit het oude sociale dienst pand, als ze maar beloven het pand te onderhouden. De sekshuizen moeten ook weg uit de woonwijken en dit pand lijkt hem daar ook geschikt voor.
De drugs en alcohol verslaafden moeten er ook maar meteen naar toe want er zit toch al een slijterij, scheelt weer wat lopen. En dat alles onder het mom van “Enschede wil zich onderscheiden van de rest van Nederland�.

Het kunstenaarsinitiatief Planet Art heeft laten weten niets te zien in het plan, zij willen er een jongeren podium in onderbrengen, en niets te maken hebben met bordelen en verslaafden.
Wethouder Goudt ziet ook niets in het idee van de stadspartij, het CWI gaat er waarschijnlijk huisvesten maar de hoogte van de huur vormt nog een obstakel. De kunstenaars kunnen de huur waarschijnlijk helemaal niet opbrengen.
De verhuur van het pand vormt al jaren een probleem.
(c) BON/tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):