vrijdag, 30. december 2005 - 9:43

Erwin Koeman naar rechter om strijd met politie

Erwin Koeman staat op dinsdag 31 januari voor de Rotterdamse politierechter. De Feyenoord-trainer voelt zich gecriminaliseerd door de Rotterdamse verkeerspolitie die hem op zondagavond 6 november - voor de ogen van zijn vrouw en dochtertje Wendy - heeft aangehouden en afgevoerd naar een politiebureau.

Bij Feyenoord werd het gebeuren destijds volledig ontkend, terwijl de politie uitsluitend een "aantal aanhoudingen op de Stadionweg" wilde bevestigen. Inmiddels heeft Erwin Koeman besloten wél de publiciteit te zoeken. Zijn verhaal staat vrijdag op de voorpagina van De Telegraaf. Zaterdag volgen meer details in een groot interview.

Erwin Koeman heeft besloten niet op een schikkingsvoorstel van € 300 in te gaan, omdat hij meent "te zijn verraden en dat de politie op hem loerde". Het enige dat Koeman heeft gedaan was - na het nuttigen van zes pilsjes in De Brasserie van de club (promillage 0,8) - zijn Volkswagen Touareg uit de afgeschermde veiligheidszone bij De Kuip rijden, in afwachting van de komst van twee privéchauffeurs. Volgens hem een afstand van niet meer dan 20 meter.

In plaats van twee chauffeurs doken plotseling echter twee agenten in burger op, die de wachtende Feyenoord-trainer aan een blaastest onderwierpen en hem vervolgens in een surveillancewagen afvoerden. Het is een lot dat overigens ook een aantal spelers zou hebben moeten ondergaan.
Categorie:
Tag(s):