maandag, 11. juli 2005 - 14:23

Euforie bij McLaren na eerste winst Montoya

McLaren liet tijdens hun thuisrace op Silverstone een waar staaltje dominantie zien. Meteen na de start pakte Juan-Pablo Montoya brutaal de leiding af van Renault-rijder Fernando Alonso die vanaf poleposition startte.

Kimi Raikkonen pakte de tweede kwalificatietijd maar moest vanaf de 12e positie startten na een motorenwissel waardoor de Fin tien plaatsen werd teruggezet. Raikkonen herpakte zich sterk door met een derde plek in de race alsnog het podium te beklimmen.

Montoya was blij met zijn eerste overwinning voor McLaren: “Het is een geweldig gevoel om de eerste winst binnen te halen voor McLaren Mercedes. De start verliep perfect, ik wist Alonso in te halen in een wiel tot wiel duel na de tweede bocht. Ik ging er echt voor en ik wist dat hij meer te verliezen had dan mij. Ik wilde de race gewoon winnen. Het was vanaf dat moment gewoon blijven gaan en de rest voorblijven. Het was echter geen makkelijke race aangezien Alonso mij veel onder druk zette tot aan het einde van de race�, aldus een razend enthousiaste Montoya.

Raikkonen was blij met zijn behaalde resultaat, echter had er meer ingezeten volgens de Fin: “Ik denk dat ik mijn uiterste best heb gedaan en we kunnen Silverstone verlaten met twee podiumfinishes. Als ik geen problemen had gehad en dus geen tien plaatsen teruggezet was, had het voor mij anders uitgepakt. Maar ja, dat is autosport. Gelukkig hebben wij maar twee punten verloren in de strijd om het kampioenschap en kunnen we hopelijk voor de winst gaan tijdens de resterende races.�
Categorie:
Tag(s):