maandag, 24. januari 2005 - 12:28

Euregionaal Gardetreffen 2005

Maastricht

Onder deze titel organiseerde het ‘Garderegiment De Kachelpiepers’ uit Maastricht op zondag 23 januari een treffen van Garden uit Nederland en de omringende landen zoals Duitsland en België. Doel van dit treffen is het verstevigen van de onderlinge band én de presentatie aan het publiek.
<BR>Dit treffen wordt elk jaar steeds in een andere stad gehouden. Ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van De Kachelpiepers was de stad Maastricht aan de beurt.

De Kachelpiepers hebben als taak de stadsprins te beschermen. Het Garderegiment valt op doordat zij niet de gebruikelijke gardekleding dragen, maar een Schots Uniform.

De korpsen, veelal in historische uniformen gestoken, presenteerden zich aan het publiek in een schitterende kleurrijke stoet, die om 14.00 uur vertrok vanaf de Tapijnkazerna aan de Sint Hubertuslaan. Ter hoogte van het Theater aan het Vrijthof werd door een aantal genodigden waaronder de Stadsprins en zijn gevolg, het defilé afgenomen, waarna de stoet verder ging richting Markt. De stoet werd ontbonden bij het standbeeld van het 'Mooswief' op de Markt.

Het aantal deelnemers aan deze stoet bedroeg ongeveer 1000 personen en 15-tal paarden, verdeeld over 25 Garden, muziekgezelschappen en een aantal historisch aspecten waaronder de Batavieren en de brouwerswagen van de Brand bierbrouwerij, getrokken door 2 paarden. © BON/Tekst en foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):