donderdag, 14. juli 2005 - 15:52

Europa 2 minuten stil

Den Haag

Precies een week geleden bliezen vier radicale moslims zich op in een Londense bus en metro. 52 Mensen kwamen daarbij om het leven en honderden raakten gewond. Heel Europa stond om 13:00 uur 2 minuten stil om de slachtoffers van de bomaanslagen te herdenken. Treinen, trams, bussen en metro’s stonden stil en veel bedrijven legden voor even het werk neer.

Vooral in Groot-Brittannië werden de aanslagen massaal herdacht. De Britse premier Tony Blair had arbeiders opgeroepen het werk om 12:00 uur te staken. Taxi’s en bussen reden even niet en ook het luchtvaartverkeer werd voor 2 minuten uitgesteld.

In Den Haag legden vertegenwoordigers van de koningin, het kabinet, de Eerst en Tweede Kamer en de Britse regering kransen. Premier Balkenende en vice-premier Zalm legde bij de Britse Ambassade een krans namens de regering. Daarnaast waren ministers Donner (Justitie), Van der Hoeven, staatssecretaris Rutte (Onderwijs), VVD-aanvoerder Van Aartsen, de Haagse burgemeester Deetman en zo’n 150 belangstellenden aanwezig bij de herdenking.

©BON / Foto’s Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):