vrijdag, 29. april 2005 - 19:30

Europese jongeren promoten Wereldjongerendagen

Roermond/Maastricht

Vrijdag waren in diverse steden in Limburg zo’n 5000 jongeren uit Europa aanwezig om de aankomende Wereldjongerendagen (WJD) in Keulen te promoten. In Venlo, Roermond, Maastricht en Weert gingen jongeren onder begeleiding van gitaarmuziek de straat op om Nederlandse jongeren op de WJD te wijzen. De jongeren waren vooral afkomstig uit Italië en Spanje.

In Roermond begonnen verschillende groepen bij een aantal middelbare scholen. Een tegenvaller was dat op een aantal scholen de vakantie al was begonnen. Zo was de Fontys Hogeschool zelfs gesloten. Een andere tegenvaller was, dat de jongeren hun boodschap niet op het schoolplein mochten verkondigen van de verschillende schoolleidingen. De jongeren lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en trokken al zingend van de scholengemeenschappen naar de binnenstad waar ze verder gingen met hun promoactie.

Er wordt in Nederland vooral aan promotie gedaan, omdat de Nederlandse jeugd moeilijk is te bereiken voor katholieke evenementen. De Wereldjongerendagen is voor veel katholieke jongeren in de wereld een hoogtepunt van hun godsdienstige beleving en samenzijn, waarbij de ontmoeting met de (nieuwe) paus het absolute hoogtepunt is.

Op Koninginnedag verzamelen zich zo’n 30.000 jongeren in de Arena in Amsterdam voor een grote ontmoetingsdag voor jongeren. © BON/tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):