dinsdag, 17. mei 2005 - 19:52

Europese kampioenschappen robotvoetbal

Gelijk met de Europese jeugdvoetbal-kampioenschappen die in 6 steden waaronder Enschede worden gehouden, doen studenten van de Universitiet Twente mee met de Europese robotvoetbal-kampioenschappen. Deze worden gehouden van 6 t/m 10 juni, negen landen doen er zelfs aan mee. De robotvoetballers lijken totaal niet op mensen maar zijn een hoopje vierkante techniek met 2 wieletjes er onder.

Ze worden compleet aangestuurd door de computer. De teams moeten het spel dus spelen vanachter hun beeldscherm. Er zijn teams met 5, 7 of 11 robotvoetballers. Er mag alleen door een mensenhand worden ingegrepen als er werkelijk iets mis gaat of de zaak vastloopt. De teams moeten hun spelinstructies vooraf in de computer hebben ingevoerd.

Frappant detail is dat de studenten van de universiteit ook zelf een echte voetbalclub hebben genaamd Drienerlo, deze voetbalclub scoort niet bepaald goed en heeft het zelfs zes keer gepresteerd om een finalewedstrijd te verliezen waarin ze bij winst naar een hogere klasse konden promoveren.

Tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):