donderdag, 24. november 2005 - 15:07

Evacuatie 50 flatbewoners na uitslaande brand

Sittard-Geleen

Door een brand in een flatwoning aan de Eisenhowerstraat in Sittard-Geleen, zijn donderdagochtend een vader en zijn kind van 2,5 jaar oud met rookvergiftigingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Beide lagen te slapen toen de brand rond 09.30 uur uitbrak. Het appartement brandde helemaal uit.

Door de brand werden zo’n 50 bewoners van de derde tot en met de zevende verdieping geëvacueerd. Zij werden tijdelijk ondergebracht in het gemeenschapshuis aan de overzijde van het flatgebouw. De onderliggende woning liep flinke waterschade op. De bewoners konden later op de dag weer terugkeren naar hun woningen.

Kort voor tien uur had de brandweer het vuur onder controle. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting in de elektrische apparatuur, laat de gemeente Sittard-Geleen weten. Onduidelijk is nog hoe groot de schade is.

De vader heeft het ziekenhuis inmiddels alweer verlaten. Zijn kind zal een extra nacht in het ziekenhuis moeten verblijven.

Voor de getroffen bewoners wordt woonruimte in het flatgebouw ter beschikking gesteld. De gemeente zorgt voor de meubilering.
Provincie:
Tag(s):