maandag, 24. januari 2005 - 0:15

Evacuatie bewoners na brand in appartementencomplex

Venlo

Zondagavond heeft rond 20:30 uur een brand gewoed in een appartementencomplex aan de Herungerstraat in Venlo. Hierbij raakte niemand gewond. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden de bewoners tijdig evacueren. Na een half uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De geëvacueerde bewoners moesten de nacht ergens anders doorbrengen. Voor bewoners die geen slaapadres konden regelen werden vervangende maatregelen getroffen.

De brandweer heeft alle wooneenheden gecontroleerd op eventuele aanwezigheid van bewoners. Iedereen bleek uit het complex te zijn. Wel troffen de brandweermannen een kleine hennepplantage aan. De 24-jarige eigenaar van de plantjes heeft zich bij de politie bekendgemaakt, waarna hij werd overgebracht naar het bureau.

Bij het bestrijden van de brand waren brandweereenheden van Venlo, Blerick en Tegelen betrokken. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is geweest. De technische recherche begint maandagochtend met een onderzoek hiernaar. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):