woensdag, 27. juli 2005 - 8:37

'even wennen'

Groenlo

RSI is een van de grotere problemen in deze moderne tijd waar computers onmisbaar zijn geworden. Wereldwijd wordt er door miljoenen mensen dagelijks uren lang gewerkt en tikken wij bij elkaar triljarden letters weg op het nog altijd zo simpel ontworpen toetsenbord dat niet echt meegaat met zijn tijd. Maarshan Projects BV. uit Groenlo denkt de oplossing te hebben gevonden om RSI en zelfs stress tegen te gaan.

Hiervoor is letterlijk de zaag in het huidige toetsenbord gezet en werd deze ontwikkeld van een liggend tot een staand toetsenbord, waarbij de toetsen aan de achterkant op een gebruiksvriendelijke manier zijn geplaatst. Ook de uiterlijke vorm is letterlijk uit zijn voegen getrokken om te zorgen dat handen, polsen, armen, nek, en schouders een veel meer natuurlijke positie krijgen. Op dit moment wordt het demo toetsenbord door een aantal mensen gebruikt en getest.

Gisteren mochten wij van Blik op Nieuws het supermoderne toetsenbord ook eens uitproberen bij CampZone. Het viel niet mee het eerste uur, maar wanneer je de toetsen weet te vinden gaat het razendsnel. Maarshan Projects BV is momenteel bezig een licht gewijzigde variant te vervaardigen en in de productie aan het nemen. Dit zal nog enkele maanden duren (waarschijnlijk zullen medio 2005 de eerste modellen op de Nederlandse markt verschijnen).
Categorie:
Tag(s):