vrijdag, 26. augustus 2005 - 11:21

Evers en Finkers weigeren medewerking Overijssels grootste

Twee bekende Overijsselaren zien af van medewerking aan het RTV-Oost programma Overijssels Grootste. Zowel DJ Edwin Evers als cabaretier Herman Finkers zien in hun nominatie geen aanleiding om zich te laten portretteren door de regiozender. Volgens het duo is de verkiezing gebaseerd op het vergelijken van appels met peren.

Mocht een van de twee toch door het publiek worden gekozen dan zullen zij in november, wanneer de eindstand bekend wordt gemaakt, ontbreken in het speciale tv-programma. Een fikse tegenvaller voor de omroep want op dit moment staat Edwin Evers op een en Finkers op drie in de voorlopige tussenstand. Volgens Evers moet een dergelijke verkiezing zich toespitsen op mensen die iets betekenen of betekend hebben voor de provincie. In zijn geval is daar volgens de populaire radio 538 deejay helemaal geen sprake van. Bij toeval, en meer uit een spontaan geintje van een radiocollega, is de naam Evers toegevoegd aan het rijtje van Overijssels Grootste.

Dat hij afgelopen jaar tot de beste deejay van het land werd gekozen vindt de Hardenberger wel eervol. Die onderscheiding heeft alles met zijn werk en zijn luisteraars te maken. Maar om hem te nomineren voor Overijssels Grootste vindt Evers dus niet gepast. Ook Herman Finkers heeft niets tegen publieke onderscheidingen maar die moeten dan wel gepast zijn. Zoals het Oranje lintje in 2003 waar Finkers nog steeds erg trots op is. Nu beide grootheden hebben geweigerd om aan de uitzending mee te werken heeft de Overijssels omroep een groot probleem. Eerder liet de omroep al weten dat twee namen door hen zelf van de lijst zijn gehaald. Het betrof NSB burgemeester Egon von Bunninghausen en roofmoordenaar Huttenkloas. Hoe de omroep gaat handelen met de afwijzende opstelling van Evers en Finkers is nog niet bekend.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):