woensdag, 11. mei 2005 - 23:09

Everton vernederd in 'Arsenal Show'

Het was een ware show, wat Arsenal in het eigen Highbury stadion vertoonde. Het team van manager Arsene Wenger vernederde Everton, de nummer vier uit de Premier League, door den met maar liefst 7-0 te verslaan.

Ook de Nederlanders bij de Engelse ploeg hadden weer een belangrijke bijdrage in de wedstrijd. Zo maakte Robin van Persie het openingsdoelpunt in de 8e minuut en scoorde Dennis Bergkamp, die de grote spelmaker van de Londense ploeg was, de 6-0 (77e minuut).

Het was dan ook niet verwonderlijk dat het stadion minutenlang "One more year!" zong, waarmee ze aan het Arsenal-bestuur duidelijk wilden maken dat ze de Nederlander nog graag een jaartje bij hun club zien voetballen.

Andere doelpunten werden gemaakt door Pires in de 12e en 50e minuut, Viera (37e minuut), Edu uit een strafschop (70e minuut) en Flamini was de maker van het laatste doelpunt vijf minuten voor tijd.

De enige die eigenlijk in het lijstje ontbreekt is Thierry Henry, die met zijn fantastische spel ook een doelpunt verdiende.