vrijdag, 25. februari 2005 - 12:37

Excuses voor wangedrag

Rotterdam

Feyenoord heeft Sporting Lissabon zijn excuses aangeboden voor het wangedrag van enkele supporters van de Rotterdamse club. Feyenoord verloor ook de thuiswedstrijd in de Kuip met 1-2 en is daarmee uitgeschakeld voor de UEFA-cup. Financieel directeur Jan-Willem van Dop verklaarde vrijdag tegenover Radio Rijnmond het gedrag van de fans te verafschuwen en er alles aan te doen de daders te pakken.

Na twintig minuten in de wedstrijd gooide Rotterdamse supporters vuurwerk op het veld, dat vlak naast doelman Ricardo ontplofte. Na een medische behandeling kon de Portugese international de wedstrijd weer hervatten. Na de openingstreffer werd Lissabonspeler Rui Jorge met aanstekers bekogeld en werd de wedstrijd voor een korte periode stilgelegd.

Van Dop is ervan overtuigd dat alle veiligheidsmaatregelen vooraf genomen waren. ‘We hebben een goed systeem en voldoende stuwards die de boel in de gaten houden en dan gebeurt dit uiteindelijk’, aldus Van Dop. ‘Dergelijke mensen horen niet in een stadion thuis. In geen enkel stadion, dus zeker niet in het Feyenoordstadion’.

Feyenoord stelt een onderzoek in naar de rellen. Via videobeelden probeert de club de daders op te sporen. ‘Wij moeten als club er alles aan doen dit soort mensen buiten het stadion te houden. Degene die we uit de videobeelden kunnen pakken, kunnen er absoluut op rekenen dat ze nooit meer de Kuip in zullen komen’.

De Rotterdammers wacht waarschijnlijk een zeer zware straf van de UEFA. De voetbalbond wacht momenteel de rapporten van de scheidsrechter en waarnemer af voor het een beslissing neemt.

©BON / Foto Pro Shots
Provincie:
Tag(s):