woensdag, 28. september 2005 - 21:26

Explosief materiaal bij hennepkwekerij

Uden

Woensdagmiddag heeft de politie bij het ontmantelen van een hennepkwekerij aan de Houtkers in Uden explosief materiaal aangetroffen in een auto. In de woning is een gasdrukpistool aangetroffen. De 28-jarige bewoonster en een 27-jarige man uit Mill zijn aangehouden.

Hennepkwekerij
De politie had informatie dat er zich in de woning een hennepkwekerij bevond. Vanmorgen gingen zij de woning binnen om de kwekerij te ontmantelen. Op de zolder troffen zij een paar honderd planten aan die kort daarvoor bleken te zijn geoogst. De bewoner had voor de kwekerij illegaal stroom afgetapt. Essent heeft de elektriciteitsmeter gedemonteerd. Alle kweekmaterialen zijn onbruikbaar gemaakt. De bewoners lopen, conform afspraken m.b.t. hennepkwekerijen, het risico uit hun woning te worden gezet door de woningstichting.

Explosief materiaal
Tijdens het onderzoek in de woning troffen agenten resten aan van een geëxplodeerd explosief. Naar aanleiding daarvan werd ook de auto van de bewoners verder onderzocht. In de auto werd verdacht materiaal aangetroffen. De politie waarschuwde het Explosieven Opruimings Commando en zette de directe omgeving af. Uit het onderzoek in de auto door het E.O.C. bleek dat de verdachte spullen, die de politie had aangetroffen, explosief materiaal betrof. Een en ander is inbeslaggenomen en wordt voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut.

De brandweer en GGD waren terplaatse voor eventuele calamiteiten. De politie heeft de auto en de woning omstreeks half vier vrijgegeven.

De burgemeester van Uden heeft zich terplaatse van de situatie op de hoogte gesteld.
Provincie:
Tag(s):