dinsdag, 31. mei 2005 - 8:28

'Explosiegevaar' in Maastricht voorbij

Maastricht

De 40-jarige man die zich in een huis heeft opgesloten en dreigde zichzelf op te blazen is aangehouden. Hulpdiensten waren uitgerukt naar de Zoetmanstraat waar de man zijn dreigement uitte. Volgens de politiewoorvoerder werd er vanalles in werking gezet, waaronder onderhandelaars en een arrestatieteam, maar was het 'explosiegevaar' ineens geweken en werd de man omstreeks 8:30u aangehouden.

Omstreeks 06.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er problemen waren in een woning aan de Zoetmanstraat. In de woning bleken toen aanwezig te zijn de 40-jarige Maastrichtenaar en zijn 45-jarige vrouw en twee kinderen (een jongen van 20 en een meisje van 9 jaar). De vrouw en de kinderen hadden zich verschanst op een slaapkamer aan de voorzijde van het pand. Ze konden konden vrij snel met behulp van een ladder in veiligheid worden gebracht. De man was de woning aan de achterzijde binnengedrongen door het vernielen van een ruit. Hij dreigde de woning op ter blazen door de gaskraan open te zetten. Uit voorzorg werd de gastoevoer naar de betreffende woning door het energie-bedrijf afgesloten.

Politieonderhandelaars slaagden erin de man te bewegen zich over te geven. De Maastrichtenaar werd ingesloten. Het stel ligt in scheiding.

© BON/John Peters Foto's:Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):