zondag, 29. mei 2005 - 19:56

'Explosieve' man pleegt zelfmoord

Kerkrade

Zondagavond even na 18:00 uur heeft een 53-jarige man in de Holzstraat in Kerkrade zelfmoord gepleegd door zich met een pistool door zijn borst te schieten. De Nederlandse man woonachtig in het Belgische Seraing, werd nog door hulpverleners gereanimeerd, maar overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.
<BR>De man ging bij een vriendin van hem langs in de Holzstraat die daar een restaurant had. Hij vertelde haar dat hij ongeneeslijk ziek was en dat hij het niet meer zag zitten. Na een kop koffie te hebben gedronken liep hij naar buiten, waar hij tot zijn daad kwam.

De politie die ter plaatse kwam probeerde de identiteit van de man te achterhalen. Toen zijn jas werd onderzocht, die hij in het restaurant had achtergelaten, werd een ‘explosief’ aangetroffen in de vorm van een handgranaat. Hierop schakelde de politie de Explosieven Opruimings Commando (EOC) in en werd de omgeving van de Holzstraat afgezet. Het was ook onduidelijk of de man zelf ‘explosieven’ bij zich droeg. Na onderzoek van de EOC werd ook een tweede ‘handgranaat’ in de jas gevonden. De man zelf droeg geen ‘explosief’ materiaal. De EOC concludeerde dat de twee gevonden handgranaten dummies waren. Hiermee was het gevaar geweken en kon door de politie de identiteit van de man worden achterhaald. Vlak voor 22:00 uur werd de afzetting rondom de Holzstraat opgeheven. © BON/John Peters

Provincie:
Tag(s):