dinsdag, 25. oktober 2005 - 12:51

Extra controles op parkeren caravans

Ede

Als u net terug bent van een heerlijke kampeervakantie, heeft u wellicht even tijd nodig om de caravan uit te pakken. Hou er rekening mee dat de gemeente Ede regels stelt voor de periode waarin de caravan op de openbare weg mag staan. De komende weken controleren milieutoezichthouders van de gemeente Ede intensief op caravans.

De controles zijn een jaarlijks terugkerende actie, omdat inwoners steeds vaker melden dat dergelijke voertuigen te lang op dezelfde plek geparkeerd staan en er wordt een parkeerplaats bezet gehouden.

Maximaal vijf dagen parkeren
In de praktijk blijkt dat een caravan vaak langer dan vijf dagen achter elkaar op één locatie staat. Soms zelfs zo lang dat er gras groeit onder het voertuig. Omwonenden klagen vaak over een ontsierend straatbeeld. Daarnaast belemmert de aanwezigheid van deze voertuigen in bepaalde gevallen de doorgang. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Ede (artikel 5.1.5) is het verboden om een caravan langer dan vijf dagen achtereen op een locatie te laten staan.

Tijdelijk extra controles
Wat houdt het project extra controle op lang geparkeerde caravans en aanhangwagens in?
De Wijkbeheerders maken allereerst in de week van 24 tot en met 28 oktober een inventarisatie van de plekken waar de voertuigen staan. De gegevens worden afgegeven bij de buitengewoon opsporingambtenaren van de afdeling Toezicht. Via kentekenverificatie of een buurtonderzoek wordt in de meeste gevallen de eigenaar gevonden. Deze eigenaar krijgt een gele kaart waarop staat dat het voertuig binnen vijf dagen weg moet zijn. Als het voertuig na vijf dagen nog steeds aanwezig is, dan volgt een proces verbaal. De boete is € 45.
De gemeente Ede neemt de caravan in beslag en voert deze af. De wegsleep- en opslagkosten zijn voor rekening van de eigenaar ongeveer 128 euro.

Meldingen doorgeven
Als u in uw directe woonomgeving overlast heeft van een caravan, spreekt u wellicht eerst uw medebewoner daarop aan. Als dit overleg u niets oplevert, kunt u contact opnemen met de gemeente Ede. De medewerkers van de afdeling Toezicht gaan ter plekke kijken om de situatie te beoordelen. Het telefoonnummer van Toezicht die u kunt bellen is (0318) 680 135 en van het Meldpunt Beheer (0318) 68 06 60.

©BON
Provincie:
Tag(s):