dinsdag, 29. november 2005 - 18:58

Extra crosswedstrijd

Veldrijden is vooral in Zuid-Nederland een ‘grote’ sport. Niet voor niets komen de Nederlandse toppers als Richard Groenendaal uit Brabant. Ook in België is deze tak van de wielersport ongekend populair. Om het veldrijden in het Noorden te promoten wordt er 3 december in het kader van de Wintercompetitie Noord een extra crosswedstrijd aan de veldrijkalender toegevoegd. WSV Emmen heeft al jaren een grote jeugdafdeling, die zowel op de weg als in het veld goed presteert. De club heeft meerdere Nederlandse kampioenen verdeeld over diverse leeftijdscategorieën.

“Als er in Brabant of Limburg een wedstrijd is, staan er honderden deelnemers aan de start uit het hele land. In het Noorden is dat behoorlijk minder�, zegt woordvoerder Wim Klement van WSV Emmen. “Als de jongens en de meiden vijftien jaar worden is veldrijden klaarblijkelijk niet meer interessant. Dat willen we veranderen. Het kan niet zo zijn, dat als er in deze regio een toertocht wordt gehouden er meer dan duizend deelnemers zijn en zodra er een wedstrijdelement aan gekoppeld wordt, er geen of weinig animo is. Onder het motto ‘aanbod creëert vraag’ willen we daarom meer wedstrijden houden om daarmee de drempel te verlagen.“

Deelname aan de ICW wintercompetitie is mogelijk voor licentiehouders van de KNWU maar ook ‘toer’fietsers, die eens een wedstrijd willen rijden kunnen op een dagkaart deelnemen. Dat kan zowel op een mountainbike als een veldrijfiets. Daar zijn aparte klassementen voor.

De wedstrijd van de WSV Emmen start op zaterdag 3 december bij camping Het Hunzebergen in Exloo.
Provincie:
Tag(s):