maandag, 11. april 2005 - 21:18

Extra gordelcontroles goed voor zestig boetes

Zaanstreek

In de eerste week van april heeft de politie extra gecontroleerd op het (juiste) gebruik van de autogordel. In de Zaanstreek werden op diverse wegen binnen bebouwde kom in totaal zestig bestuurders en passagiers bekeurd. Kinderen die wel veilig in de gordel of in een kinderbeveiligingsmiddel vervoerd werden, ontvingen als beloning voor hun goede gedrag een Goochem, een speelgoedbeestje dat aan de gordel vastgemaakt kan worden.

Meer dan de helft van de kinderen tot 12 jaar die gedood of gewond raken in het verkeer zijn autopassagiers die niet op correcte wijze werden beveiligd zo meld ROV- Utrecht. Ouders installeren meestal wel een kinderzitje voor hun baby en later voor hun peuter. Als de kinderen wat groter en zelfstandiger worden is er minder aandacht voor hun beveiliging in de auto.
Gedurende de hele maand houdt de politie in alle regio’s extra toezicht op het dragen van de gordel, zowel voor- als achterin de auto. De boete voor het niet dragen van de gordel bedraagt € 45,-. Het gordeldiertje Goochem blijkt overigens razend populair. Dat meldde het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de diverse politiekorpsen. De Groningse politie is al 'bestolen' van een doos Goochems. Agenten moesten tijdens een gordelcontrole in de buurt assisteren bij een paard in nood en hebben de doos een uurtje laten staan. Bij terugkomst waren de gordeldiertjes gevlogen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):