dinsdag, 25. oktober 2005 - 15:49

Facelift voor heksenwaag

Oudewater

De internationale toeristengids Lonely Planet tipte het museum als één van de vijf niet te missen attracties in de provincie Utrecht: de Heksenwaag in Oudewater. Met een provinciale bijdrage van 65.000 euro kan het museum opnieuw ingericht worden en klaar worden gemaakt voor de ontvangst van een grotere stroom bezoekers.

De Heksenwaag trekt bezoekers over de gehele wereld en vertelt het verhaal over de geschiedenis van de heksenjacht. De organisatie wil deze presentatie omvormen van een traditionele museumpresentatie naar een meer interactieve aanpak. Zo komen er computerpresentaties over thema’s als de heksensabbat. Onder de nok van het museum wordt speciaal voor kinderen een heksenzolder ingericht. En de bibliotheek wordt voorzien van toepasselijke toververhalen. De nieuwe presentatie is gereed met ingang van mei 2006. Gemikt wordt op een toename van het aantal bezoekers van circa 15.000 naar 21.000 in 2007. De totale kosten van de nieuwe inrichting zijn 160.000 euro.

GS investeren in dit project vanwege de bijzondere betekenis van de Heksenwaag voor de toeristische promotie van de gehele provincie Utrecht. “Deze attractie levert iets bijzonders op�, aldus gedeputeerde Mik (portefeuillehouder Recreatie en Toerisme) “We zien overal om ons heen een toenemende belangstelling voor tovenarij en fantasy. De Heksenwaag is zo bekeken een belangrijke toeristische aanwinst voor de provincie. Het versterkt het beeld bij de bezoekers dat er in onze provincie Utrecht iets te beleven valt. En dat is ook echt zo!�
Provincie:
Tag(s):