vrijdag, 11. maart 2005 - 11:51

Facelift voor nieuwe Polo

Leusden

Volkswagen heeft de nieuwe Polo een facelift gegeven. De Polo heeft, net als de nieuwe Passat, de V-vormige grille gekregen. Met het nieuwe familiegezicht is de Polo een markantere verschijning geworden. Naast de V-vormige grille die in de bumper doorloopt, zorgen de nieuw gevormde koplampen voor een agressievere uiterlijk. De achterruit heeft een V-vormige knik meegekregen, wat volgens Volkswagen een sportiever uiterlijk aan de Polo geeft. Met de vernieuwde neus is de auto met 19 millimeter gegroeid tot 3.916 millimeter. De breedte en hoogte zijn met 1650 en 1465 millimeter gelijk gebleven.

De nieuwe Polo wordt aangeboden in drie uitrustingsniveau’s: Trendline, Comfortline en Sportline. Tot de standaarduitrusting behoort onder meer noodremhulp, vier Airbags, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, elektrische ruiten vooraan en centrale deurvergrendeling. Klimaatcontrole zit standaard vanaf de Comfortline op de Polo. Ook het interieur is aardig onder handen genomen. Nieuwe stoffen en een fris design vormen een levendig geheel. De instrumenten zijn iets gewijzigd en is voor de Polo het stuurwiel geheel opnieuw vormgegeven.

Op motorische gebeid is er weinig veranderd. De nieuwe Polo is leverbaar met vijf benzinemotoren met vermogens tussen de 55 en 100 pk en vier TDI’s tussen de 70 en 130 pk. Volkswagen heeft de 1,9-liter SDI diesel wordt vervangen door een 1,4-liter TDI met 3-cilinders en 70 pk. De nieuwe Polo staat 12 mei bij de Nederlandse Volkswagen-dealers en wordt leverbaar vanaf 12.995 euro.

© BON / Volkswagen
Categorie:
Tag(s):