dinsdag, 12. april 2005 - 14:52

Faillissement eind DTM-project MG?

Londen

De laatst overgebleven Britse autofabrikant MG Rover is zo goed als failliet. Vorige week liepen onderhandelingen over de overname door de Chinese Shanghai Automotive Industry Corporation (SIAC) vast en moest Rover noodgedwongen uitstel van betaling aanvragen. Maandag verleende de Britse regering een lening van bijna 9,5 miljoen euro om de autofabrikant de mogelijkheid te bieden de onderhandelingen vlot te trekken en daarmee de 6000 banen die op de tocht staan te redden.
<BR>
<BR>Met een eventueel faillissement zou ook een voortijdig einde komen aan het DTM-project van MG. Komend weekend begint het meest prestigieuze toerwagenkampioenschap ter wereld traditioneel met een race op de Hockenheimring. Dinsdag 5 april presenteerde de DTM-teams zichzelf Hamburg. Grote afwezige was het team van MG.
<BR>

Of het DTM-project van MG met een faillissement te einde komt is maar de grote vraag. Toch is de deelname aan het DTM allerminst zeker. Kanshebber op een stoeltje bij MG is Jeroen Bleekemolen. De jonge coureur uit Aerdenhout reed sinds 2003 in het DTM voor Opel. Bleekemolens manager Allard Kalff verklaarde in het RTL-programma Autosport dat de kans dat de 23-jarige coureur volgend jaar voor het Britse merk uitkomt fifty-fifty is.

©BON / Foto Ronald Fleurbaaij / MG Rover
Categorie:
Tag(s):