dinsdag, 20. december 2005 - 21:02

Fakkeltocht op kerstavond

Eindhoven

Op kerstavond wordt in Eindhoven ook dit jaar weer de inmiddels traditionele fakkeltocht voor verdraagzaamheid gehouden. Begin- en eindpunt van de tocht is zoals altijd het Wilhelminaplein. De fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 , toen in Europa op verschillende plaatsen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht op kerstavond steeds in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid.

Op het Wilhelminaplein start op zaterdag 24 december om 18.15 uur de verkoop van fakkels. Daarna volgt op het podium een aantal optredens van rap tot West-Afrikaanse muziek. Om 19.00 uur geeft wethouder Jacqueline Kuppens het startsein voor de tocht. De, gemiddeld 5000, deelnemers van verschillende culturen en nationaliteiten en achtergronden vormen dan een kilometerslang lint van licht door het centrum van de stad. Rond 20.00 uur is iedereen weer terug op het Wilhelminaplein waarna opnieuw livemuziek te beluisteren is.

Voorafgaand aan de tocht begint om 18.00 uur een speciale dienst in de stadskerk Sint Cathrien. Na afloop van de tocht is iedereen vanaf 20.00 uur welkom in de Fatihmoskee aan de Willemstraat voor een bezoek en rondleiding. Dynamo opent om 21.00 uur de deuren voor een bescheiden afterparty.
Provincie:
Tag(s):