vrijdag, 18. november 2005 - 13:25

Fathers 4 Justice beklimt John Frostbrug

Arnhem

Drie actievoerders van Fathers for Justice (F4J) hebben vrijdag rond het middaguur de John Frostbrug in Arnhem hebben beklommen en houden deze bezet. De politie en brandweer zijn ter plaatse, maar volgens een woordvoerder verloopt de protestactie veilig en verlaten de hulpdiensten de locatie. Volgens F4J is deze ‘Slag om Arnhem’ nodig, omdat Ella Kalsbeek (PvdA) en Marleen de Pater (CDA) een brug te ver gaan.

De actie van drie zorgzame vaders, die deze keer een paarse pruik dragen, op deze historische brug lanceert een nieuwe fase in de opvallende campagne van Fathers 4 Justice voor gelijkwaardigheid van ouders binnen het familierechtsysteem. “Het is tragisch dat 60 jaar na de slag op deze brug om Nederland te bevrijden van tirannie, onze kinderen moeten lijden door de falende familierechtbanken�, aldus de woordvoerder van F4J.

Op dit moment wordt aan een half miljoen kinderen de toegang tot de helft van zijn/haar familie ontzegd door het familierechtsysteem. Recente pogingen om de discriminatie en de vooroordelen in het familierecht te verminderen zijn herhaaldelijk gesaboteerd door Tweede Kamerleden Kalsbeek en De Pater.

Terwijl de meeste PvdA- en CDA-leden bezorgd zijn dat hun kinderen de volgende slachtoffers kunnen zijn, lijken de verbitterde Ella Kalsbeek en Marleen de Pater vastbesloten vast te houden aan een misselijkmakend familierechtsysteem.

De ironie wil dat Kalsbeek ook de PvdA-woordvoerder over zaken betreffende het Koninklijk Huis is. Als Màxima ooit Willem Alexander zou verlaten en hem de toegang tot zijn kinderen zou ontzeggen, betekent dat het einde van de monarchie. Zij zou zelfs onder de huidige wetgeving de naam van de kinderen onherroepelijk kunnen veranderen. Wij hopen dat dit nooit zal gebeuren.

Toch is dit precies is wat de PvdA samen met het CDA mogelijk maakt door o.a. steeds opnieuw amendementen in te brengen op het wetsvoorstel van VVD Kamerlid Ruud Luchtenveld. Dit wetsvoorstel wordt volgende week voor de vijfde keer besproken in de Tweede Kamer.

Het is niet bekend hoelang de actievoerders van plan zijn de brug bezet te houden. Als er voldoende media-aandacht is geweest zal F4J de actie afblazen.
Provincie:
Tag(s):