donderdag, 6. januari 2005 - 13:53

FC Twente vecht zich uit de rode cijfers

Enschede/Hengelo

Bijna 2 jaar geleden verklaarde de rechtbank in Almelo FC Twente failliet. Na vele protesten van supporters ging de gemeente Enschede overstag en leende de club 8 miljoen euro. Binnen 3 jaar moest Twente weer financieel gezond worden.
<BR>Er lijkt nu licht aan het eind van de tunnel te komen. Twente draaide dit jaar financieel quitte.

Subtopper FC Twente maakte 2 jaar geleden een woelige tijd door in hun bestaan. De rechtbank in Almelo verklaarde de club formeel failliet. De gemeente moest de club redden maar de gemeenteraad vond dat het een bedrijf was wat zichzelf maar moest bedruipen.
Na vele protestacties van de supporters leende de gemeente Enschede FC Twente uiteindelijk 8 miljoen euro, en werd het plan "Twente in de steigers" gelanceerd. Binnen 3 jaar moest de zaak weer financieel op de rails staan. Hiervoor werd een nieuwe voorzitter aangetrokken Joop Munsterman. Een man die goed is in saneren zoals hij al eerder bewees bij het verliesgevende Wegener Huis-aan-huiskranten. Gisteren bij de nieuwjaarsreceptie bleek dat de ommekeer bij FC Twente zijn vruchten begint af te werken. Er is dit jaar 111.000 meer bezuinigd dan begroot was. Ook is 1,5 miljoen euro aan de gemeente afgelost. Ook werden de plannen gepresenteerd voor de bouw van een tweede ring wat dus meer publiek (lees geld) moet opbrengen. Er lijkt dus nu licht te komen aan het einde van de financiële tunnel.
Het enige minpuntje was dat de club op de 13de plaats staat.
Maar "de selectie is op de groei gekocht" aldus Munsterman, en volgens hem zit Twente volgend jaar weer zowel financieel als ook sportief in de lift.
(c) BON/tekst/foto Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):