zondag, 20. maart 2005 - 19:23

FC Twente wint door late strafschop

FC Twente heeft zondagmiddag met veel geluk een zege geboekt op ADO Den Haag. Via een strafschop gegeven in de laatste minuut van de officiële speeltijd wint Twente met 2-1 van de ploeg op bezoek.

Al na vijf minuten schoor Cziommer de ploeg uit Enschede op voorsprong. Even daarvoor kreeg Jason Culina al een paar goede kansen. Het was verdiend want de ploeg was vanaf het beginsignaal sterk bezig met de aanval.

De tweede helft begin slecht voor ADO. Tom van der Leegte liep tegen zijn tweede gele kaart op en liet zijn team met tien man achter. Toch bracht Niemeyer ADO Den Haag terug op het gelijkspel. Via een eigen doelpunt werd het 1-1.

In de negentigste minuut maakte Saavreeda een handsbal en zo kreeg Twente een strafschop toegekend. N’Kufo nam de taak op zich en schoot voor drie punten de bal binnen.