donderdag, 10. november 2005 - 8:55

Ferrari presenteert 20 conceptcars

Ferrari en Pininfarina presenteren 20 conceptcars. De auto´s zijn ontworpen door studenten van de vier grootste ontwerpscholen ter wereld en gunnen een blik op de Ferrari van de toekomst. De wedstrijd wordt georganiseerd door Ferrari in samenwerking met Pininfarina.

Medewerking is er van onder andere Alcoa, het bedrijf dat voor Ferrari de aluminium spaceframes maakt. Studenten van vier grote automotive design scholen doen mee aan de wedstrijd. De opdracht is om de Ferrari van de toekomst te ontwerpen.

Na een enorm aantal ontwerpen zijn de 20 beste aanstaande designers uitgekozen. Deze 20 studenten stellen hun 1:4 modellen tentoon in het Galleria Ferrari in Maranello. Een jury bestaande uit onder andere Luca di Montezemolo, Jean Todt en Sergio Pininfarina maken op 18 november de vier winnende conceptcars bekend. Voor de vier winnaars bieden Ferrari en Pininfarina de mogelijkheid om bij beide Italiaanse bedrijven de nodige werkervaring op te komen doen.

Uiteraard zijn deze conceptcars voor Ferrari geen serieuze auto´s. Maar het is goed mogelijk dat één van de studenten ooit aan de wieg zal staan van een compleet nieuwe sportauto van het Italiaanse merk. De winnaars zijn in ieder geval verzekerd van een baan waar vele auto-ontwerpers van dromen.
Categorie:
Tag(s):