woensdag, 23. maart 2005 - 10:43

Ferrari weigert te zwichten

Na het schrijven van de open brief afgelopen zondag aan Luca di Montezemolo, heeft Jean Todt van Ferrari de andere teams gewaarschuwd dat Ferrari zijn testschema niet zal veranderen. De enige zorg die we hebben is om Ferrari weer vooraan te krijgen.

Todt blijft erbij dat de manier waarop Ferrari nu test een betere manier is om kosten te besparen dan enkel de testdagen in te korten. Hij zegt ook, zich geen zorgen te maken over de kritiek van andere teams.

Hij zegt dat de andere teams geen recht hebben Ferrari te bekritiseren na hun keuze weg te blijven tijdens een kosten-reductie bijeenkomst georganiseerd door FIA president Max Mosley in januari.

"Het is zo een onnodige situatie en die hebben wij niet gecreëerd", zegt Todt. "Het heeft geen zin om ons steeds maar aan het zelfde te herinneren. Wij hebben enkele aanpassingen voor het testen voorgesteld."

"Wij vinden het oneerlijk voor de kleine teams omdat zij helemaal niets besparen met deze nieuwe regel. We hebben verschillende voorstellen gedaan vorig jaar om de kosten te verminderen, maar ze (de andere teams) hebben geweigerd naar de ontmoeting te komen", aldus Todt.

"Wij zullen ons focussen op het echte probleem. Het enige dat geldt is dat we niet competitief genoeg zijn op dit moment en dat is alles. We zullen eruit komen", besluit Todt.
Categorie:
Tag(s):