maandag, 28. november 2005 - 0:15

Feyenoord boekt monsterzege op Heracles

Feyenoord heeft vanmiddag flink uitgehaald. Met betrekkelijk veel eenvoud werd promovendus Heracles Almelo met 7-1 geklopt. De bezoekers hadden nauwelijks iets in te brengen en hielden slechts acht minuten stond.

Toen werd Ali Boussaboun weggestuurd door Jonathan de Guzman en rondde hij met de buitenkant van de voet gedecideerd af. Elf minuten was het opnieuw raak. Serginho Greene scoorde zijn eerste doelpunt in het Feyenoord-shirt. Hij nam zelf een vrije trap, sprintte snel door en controleerde net op tijd de bal om doelman Martin Pieckenhagen te passeren: 2-0. Toen Salomon Kalou na 35 minuten de 3-0 binnenprikte, was de wedstrijd gespeeld.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Feyenoord deed eigenlijk geen stap teveel en Heracles Almelo kon niet. Sergio Hellings noteerde met een kopbal een kwartier voor tijd pas de eerste kans van de wedstrijd aan de kant van de bezoekers. Boussaboun had in de 60e minuut al vanaf de linkerkant de bal in de lange hoek geschoten voor de 4-0. Dirk Kuijt joeg via de binnenkant van de paal de 5-0 binnen. Vijf minuten later scoorde hij ook 6-0 door een vrije trap, die hijzelf had genomen, in de rebound alsnog binnen te schieten.

Nadat Rudy Jansen drie minuten voor tijd de eer redde, door een voorgelegde kopbal van Hellings af te ronden, tekende Jonathan de Guzman in blessuretijd voor het slotakkoord. Weggestuurd door Kuijt schoot vanaf de rechterkant knap binnen: 7-1.