zondag, 13. maart 2005 - 17:26

Feyenoord heeft een lastige middag tegen Roda JC

Feyenoord heeft thuis in De Kuip een moeilijke middag gehad tegen de nummer elf van de competitie. De wedstrijd leek soepel te verlopen voor de Rotterdammers, maar vooral na rust moest Feyenoord nog vol aan de bak om de winst binnen te slepen.

De punten waren hard nodig voor Feyenoord. De ploeg staat solide op een vierde plek en Europees voetbal kan de ploeg haast niet meer ontgaan. Met de thuiswedstrijden tegen Ajax en AZ kan nog van alles gebeuren.

Ono scoorde tegen Roda al na amper vijf minuten via een vrije trap. De Japanner was weer blij om te spelen omdat hij de laatste tijd veel kritiek krijgt. Na 22 minuten kopte Castelen een voorzet van Kuyt binnen.

Roda kwam valk voor rust nog terug op 1-2 via een eigen doelpunt van Ostlund. De tweede helft zat grotendeels nog vol van spanning en een doelpunt voor Roda werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Pas na zeventig minuten kwam de bevrijding voor de ploeg van trainer Gullit: Kuyt schoot beheerst een penalty binnen en niet veel later scoorde Kalou nog 4-1.

© BON/ Foto: Proshots