maandag, 26. december 2005 - 15:06

Feyenoord is AZ binnen acht minuten de baas

Daar waar het Feyenoord in de voorgaande twee wedstrijden tegen ADO Den Haag en Roda JC aan scherpte ontbrak, daar begon de ploeg van Erwin Koeman vandaag tegen mede-koploper AZ uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd.

De Rotterdammers trokken vanaf het eerste fluitsignaal fel van leer en bluften de Alkmaarders in de beginfase compleet af. Het leidde binnen acht minuten tot twee treffers.

Eerst was het Patrick Paauwe, die na een combinatie met Dirk Kuijt AZ-doelman Henk Timmer in de derde minuut al kansloos liet.

Vijf minuten later greep de Alkmaarse verdediging slecht in toen uitblinker Jonathan de Guzman opstoomde. De jonge middenvelder stuurde met één kapbeweging twee verdedigers het bos in en werkte daarna ook nog koel af.

In het vervolg van de eeste helft speelde Feyenoord de verbouwereerde ploeg van Louis van Gaal helemaal zoek. Pas in het tweede bedrijf liet AZ van zich horen.

In de rust bracht Van Gaal met Meerdink een extra aanvaller, waarna de Alkmaarders zich ijzersterk terug vochten. De bezoekers kregen al snel de overhand en creërden kans na kans. Shota Arveladze (3x!), invaller Pius Ikedia, Kew Jaliens en Stein Huysegems faalden echter oog in oog met Feyenoord-doelman Patrick Lodewijks, waardoor Feyenoord op de ranglijst weer op gelijke hoogte kwam met AZ.
Categorie:
Tag(s):