woensdag, 13. juli 2005 - 18:27

Feyenoord kraakt rapport-Vliegenthart

Feyenoord kraakt het vandaag door oud-staatssecretaris Margot Vliegenthart uitgereikte rapport over de supportersrellen tijdens Feyenoord - Ajax van 17 april dit jaar.
<BR>
<BR>De verantwoordelijkheid voor de ongeregeldheden ligt volgens het auditteam Voetbalvandalisme voor een deel bij burgemeester Opstelten van Rotterdam. Opstelten zou Ajax- treinen richting De Kuip te snel hebben teruggestuurd, waardoor de politie niet goed kon reageren.

Rond Feyenoord – Ajax werden 81 fans opgepakt. Margot Vliegenthart, voorzitter van het auditteam, benadrukte dat de volle verantwoordelijkheid voor de rellen bij de betrokken supporters gezocht moet worden.

Tussen de standpunten, conclusies en aanbevelingen van het auditteam mist de Stadionclub de zeer gewenste meldingsplicht. "In een eerste reactie zegt Feyenoord het te betreuren dat de overheid geen maatregelen aankondigt voor het definitief invoeren van de al jaren gewenste en bij de totstandkoming van de playoffs-formule toegezegde meldingsplicht'', aldus een woordvoerder op de clubwesbite.

"Als clubs verantwoordelijkheid moeten nemen dan zullen ze daarbij ook geholpen moeten worden'', oordeelt de directie van Feyenoord. "Zonder meldingsplicht blijven relschoppers op wedstrijddagen vrij rondlopen. Dat is de kat op het spek binden. Met een stadionverbod en een daaraan gekoppelde meldingsplicht pak je de juiste mensen.''
Categorie:
Tag(s):