zondag, 10. april 2005 - 16:35

Feyenoord legt druk bij Ajax na winst

Feyenoord heeft door middel van een 2-0 winst bij NAC Breda de druk bij Ajax opgevoerd. Later op de middag wordt de wedstrijd Ajax-AZ gespeeld en de mannen van Danny Blind moeten winnen om in het spoor te blijven van Feyenoord. Wederom was Kalou de beste man bij de Rotterdammers, net als vorige week tegen AZ.

Het publiek kreeg een ruwe wedstrijd te zien. De beide ploegen kregen een paar kleine kansen totdat halverwege de eerste helft Anthony Lurling op doelman Babos af ging. De huurling van Feyenoord deed zijn ploeg NAC geen goede dienst door over te schieten.

Salamon Kalou wist wel een kans te benutten. Twee minuten voor rust schoot hij de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied met een mooie krul langs doelman Davy Schollen.

Het spelbeeld veranderde niet na rust, maar Feyenoord speelde achterin sterk en gaf weinig kansen weg. Ono schoot de wedstrijd definitief op slot. Op aangeven van Bosschaart scoorde hij zijn zesde treffer van het seizoen.

Tot vandaag stonden Ajax en Feyenoord op een gelijk aantal punten. De Amsterdammers moeten winnen van AZ om op gelijke hoogte te blijven en in aanloop naar de ‘klassieker’ Feyenoord-Ajax wil Ajax niet teveel averij oplopen.

©BON / Foto Pro Shots
Categorie:
Tag(s):