zondag, 8. mei 2005 - 16:03

Feyenoord naar bedenkelijk niveau

Nijmegen

Het leek helemaal nergens op wat Feyenoord vanmiddag in De Goffert tegen NEC liet zien. De Rotterdammers, met de 18-jarige Tim Vincken als debutant en Patrick Paauwe voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, verzopen letterlijk en figuurlijk in Nijmegen. Op een doorweekte grasmat gaf Feyenoord een brevet van onvermogen af, waarmee het NEC in het zadel hielp. De ploeg van Cees Lok schiep zichzelf veel kansen, maar met name Denneboom hielp die om zeep.

Het was daarom wachten tot de 71e minuut voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. Op het moment dat de regen met bakken uit de lucht stroomde, werd er een terugspeelbal op Babos gegeven. Die bleef hangen in de plassen op het veld, waardoor Denneboom de bal oppikte en de Hongaarse doelman passeerde. Die kon niet anders dan aan de noodrem trekken. Het buitenkansje van elfmeter werd vervolgens benut door Van den Eede. In de 76e minuut kreeg NEC helemaal loon naar werken. Niedzelan bekroonde een sterk optreden met de 2-0.