zondag, 18. december 2005 - 15:20

Feyenoord verliest in Zuiderpark

De derde nederlaag van Feyenoord dit seizoen is een feit. Uit bij ADO Den Haag gingen de Rotterdammers onderuit met 2-1. Alle goede bedoelingen ten spijt, liep alles voor Feyenoord al na twee minuten mis.

Geheel onnodig controleerde Pascal Bosschaart binnen de zestien de bal met zijn arm. Scheidrechter Roelof Luinge kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Het buitenkansje werd verzilverd door Geert den Ouden.

Na die tegenslag drong Feyenoord aan, maar het was te onmachtig om echt gevaarlijk te worden. Kansen op 1-1 waren er nauwlijks te noteren.

Na rust werd het duel opener. ADO leunde achterover en Feyenoord had een overduidelijk overwicht. Nu kwamen de Rotterdammers wel tot enkele kansen.

Salomon Kalou benutte na een kleine zeventig minuten spelen er een van. Na die treffer leek de ploeg van Erwin Koeman alsnog orde op zaken te stellen. Serginho Greene kwam vrij voor ADO-doelman Dorus de Vries, maar zag zijn slappe inzet gekeerd worden.

De counter die volgde leverde ADO een hoekschop op. Die werd binnengekopt door Alberto Saavedra.