zondag, 14. augustus 2005 - 23:44

Feyenoord verslaat NAC Breda

Feyenoord heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen met 2-0 gewonnen. NAC Breda was in De Kuip het slachtoffer van de doelpunten van Sebastian Pardo en Dirk Kuijt
<BR>
<BR>Feyenoord begon in een verrassende opstelling. De Rotterdammers startten met slechts drie verdedigers: Greene, Saidi en Bahia. Pardo, Paauwe, Ghaly en Schreuder werden op het middenveld gespositioneerd en de aanval bestond uit Kuijt, Kalou en Boussaboun.

Na 24 minuten wist Pardo NAC-doelman Schollen te verschalken met een directe vrije trap: 1-0. De Bredanaars, met natuurlijk oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk in de basis, boden in de eerste helft redelijk tegenstand maar wisten de gelegenheidsopstelling van Feyenoord niet echt te verontrusten.

In de 70ste minuut gooide Dirk Kuijt de wedstrijd in het slot toen hij een fout van Patrick Zwaanswijk afstrafte. Daarna kreeg ook NAC wat kansen via bijvoorbeeld Mike Zonneveld en Johan Vonlanthen, maar ook zij konden het tij niet keren voor de Brabanders. Door de winst staat Feyenoord samen met AZ aan kop in de eredivisie.