vrijdag, 30. december 2005 - 6:51

Feyenoord verslindt Willem II

Feyenoord heeft de titelaspiraties maar weer eens bevestigd. In De Kuip werd Willem II met 6-1 met huid en haar verslonden. Dirk Kuijt was de grote man aan Rotterdamse kant. Met drie doelpunten had hij het grootste aandeel in de zege en vestigde hij zich met 14 doelpunten op de tweede plek van de topscorerslijst.

Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft voordat Feyenoord de score opende. De treffer van Kuijt was slechts het startschot van een doelpuntrijk avondje. Kort na rust maakte Sebastian Pardo de tweede treffer, waarna het elftal van trainer Erwin Koeman het er van nam. Twee goals van Salomon Kalou en nog twee van Kuijt bezegelden het lot van de Tilburgers. Daar kon de mooie eretreffer van Martijn Reuser niets aan veranderen.

Feyenoord loopt dankzij de overwinning twee punten in op koploper PSV. Met 49 gescoorde doelpunten en 19 tegen hebben de Rotterdammers het beste doelpuntengemiddelde van de Eredivisie op hun naam staan. Voor Willem II blijft het seizoen 2005/2006 vooralsnog een lange lijdensweg. De Tilburgers blijven onderaan staan met negen punten uit 17 duels, slechts vijf punten meer dan rode lantaarndrager RBC Roosendaal.