zondag, 30. oktober 2005 - 16:48

Feyenoord weer naast AZ

Feyenoord heeft zich met een uitoverwinning bij Willem II weer naast AZ genesteld op de ranglijst. De ploeg van Van Gaal heeft alleen vijf doelpunten meer gemaakt, daarom staan Erwin Koeman en de zijnen op de derde plaats achter AZ en PSV.

Groningen is aan een interessante opmars bezig. Deze week werd al twee keer gewonnen van ADO Den Haag (competitie en beker) en ook de derde thuiswedstrijd binnen zeven dagen werd in winst omgezet. Danny Buijs tekende voor de enige goal, Groningen staat nu zevende. Tegenstander Roda JC moet het doen met een dertiende plaats.

NEC en Sparta, de nummer 11 en 12, wisten beiden niet tot scoren te komen. RBC blijft stijf onderaan staan na een 4-1 nederlaag in de Galgenwaard. Bij een 3-1 achterstand leek de spanning in de wedstrijd nog even terug te komen, maar de goal van verdediger Robert Molenaar werd afgekeurd. Zijn ploeggenoot Loran stond buitenspel en de bal ging ook zijn kant op, maar het was Molenaar die kopte. Of de regel over het buitenspel staan van iemand die niet wordt aangespeeld correct werd toegepast blijft een discussie.

Opvallend waren de twee doelpunten van Nassir Maachi, normaal tweede elftalspeler bij Utrecht. De veranderingen die Booy had doorgevoerd pakten niet slecht uit. Grandel stond in ieder geval niet in de goal en Terol kon weinig tot niets doen aan de enige tegengoal.
Categorie:
Tag(s):