maandag, 23. mei 2005 - 21:59

FIA geeft nieuwe kwalificatie groen licht

Gedurende het begin van de Grand Prix van Monaco kwamen de tien teambazen van de Formule 1 met het bericht dat ze samen een overeenstemming hadden bereikt over een nieuwe opzet van de kwalificatie. De enige die het plan nog zou kunnen dwarsbomen, was de FIA. Het bedrijf moest toestemming geven om de reglementen te veranderen.

Vandaag kwam daar dan het verlossende woord. De overkoepelende organisatie van de koningsklasse van de autosport maakte bekend de nieuwe kwalificatiereglementen te accepteren. Hiermee zal de tweede kwalificatiesessie, die normaalgesproken op de zondagochtend zou worden gehouden, geheel komen te vervallen.

De nieuwe opzet betekend dat er vanaf de Grand Prix van Europa maar één sessie voor kwalificatie zal worden gehouden, die plaats zal vinden op de zaterdagmiddag tussen 13:00 uur en 14:00 uur lokale tijd. De coureurs zullen maar één kans krijgen om te kwalificeren in een bolide, waarmee ze meteen ook de race in moeten gaan. De volgorde van starten zal de omgekeerde volgorde zijn van de uitslag van de Grand Prix die daarvoor is gehouden.
Categorie:
Tag(s):